Kalendarz Wydarzeń
Kalendarz wydarzeń
VIII Gastro LAB. O dotacjach do 540 tys. zł na unowocześnienie lub zmianę profilu działalności
Przed nami ósma edycja Gastro LAB - spotkania dla przedsiębiorców z branży gastronomicznej. Tym razem będzie o programie dotacyjnym, który ma na celu wsparcie właścicieli mikro, małych i średnich przedsiębiorstw. O szczegółach programu dotacyjnego "Inwestycje w dywersyfikację działalności sektora HoReCa" już 11 kwietnia opowie Piotr Turek. Zapraszamy na godzinę 9:00 do Szarlota LAB w Rydułtowach.
Spotkanie jest bezpłatne, aby wziąć w nim udział wystarczy się zarejestrować. Zapraszamy przedsiębiorców z branży gastronomicznej z całego regionu.
Plan spotkania:
- 9:00 - 9:10 | Poranna kawa i przedstawienie programu spotkania.
- 9:10 - 10:00 | prelekcja Piotra Turka: Inwestycje w dywersyfikację działalności sektora HoReCa
- 10:00 - 11:00 | Dyskusja, networking, wolne wnioski, podsumowanie spotkania.
Wsparcie dla sektora HoReCa (hotele, restauracje i catering) w ramach programu "Inwestycje w dywersyfikację działalności sektora HoReCa" jest obwarowane kilkoma warunkami. Firmy wnioskujące będą musiały udokumentować 30% spadek obrotów rok do roku czy to do 2020 r., czy do 2021 roku.
Szczegóły dotyczące dotacji:
- Maksymalna kwota wydatków kwalifikowalnych: 600 tys. zł;
- Minimalna kwota wydatków kwalifikowalnych: 50 tys. zł;
- Maksymalna wysokość dofinansowania: 540 tys. zł;
- Okres realizacji: 12 m-cy (nie dłużej niż do 31.01.2026 r.).
Gość specjalny: Piotr Turek - związany z marketingiem od 5 lat. Właściciel agencji promocyjnej, kreator wizerunku oraz spółki consultingowej - Fundusze Wsparcia. Współtworzył kilkadziesiąt kampanii promocyjnych w różnych branżach. Przeprowadził kilkaset godzin usług szkoleniowo-doradczych. Opracował kilka autorskich szkoleń m.in z zakresu marketingu i budowania relacji z klientem w branży fitness. Na przestrzeni ostatnich lat jako trener współpracował z placówkami edukacyjnymi. Obecnie koordynuje kilkunastoosobowym zespołem Funduszy Wsparcia.
Prowadzenie: Sławek Głomski - kucharz, doświadczony menedżer restauracji z wieloletnim stażem w środowisku międzynarodowym. Specjalista w zakresie zarządzania podmiotami żywienia zbiorowego, właściciel firmy i platformy szkoleniowej, konsultant biznesu gastronomicznego. Jako przedsiębiorca, wspiera branżę gastronomiczną w ramach konsultacji i realizacji projektów w zakresie optymalizacji kosztów prowadzenia lokali jak i zarządzania personelem. Więcej na stronie: finansewgastronomii.pl/kim-jestem
Gastro Lab to społeczna inicjatywa kierowana do przedsiębiorców związanych z branżą gastronomiczną. Wszystkie spotkania mają charakter edukacyjny i są utrzymane w duchu swobodnej rozmowy oraz dzielenia się doświadczeniem. Spotkanie Gastro Lab zostało zaplanowane dla:
właścicieli restauracji, barów i innych punktów gastronomicznych;
menadżerów i osób zarządzających w branży HoReCa;
przedsiębiorców rozważających inwestycję w gastronomię;
osób zainteresowanych najnowszymi trendami i innowacjami w zarządzaniu gastronomicznym.